| Fehér csokis, ribizlis tallerok receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás, 18 dkg + 2 ek porcukor, 18 dkg sütőporos liszt, 18 dkg vaj, 12 dkg friss ribizli, 12 dkg fehér csokoládé durvára törve, 3 dl tejszín, 1 kk vaníliaeszencia, 24 friss ribizli fürt, a díszítéshez mentalevél Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Két 12 darabos muffinforma mélyedéseit sütőkupakokkal kibéleljük. A tojást a 18 dkg porcukorral, a liszttel és a vajjal együtt egy nagy tálba tesszük. Elektromos habverővel 3-4 perc alatt sima, halvány krémmé keverjük. A ribizlit és a csokoládét óvatosan beleforgatjuk. A tésztát a formákba szétosztjuk. A sütőbe toljuk, és 15 percig sütjük. A süteményeket a formában 5 percig hagyjuk pihenni, majd egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tejszínt, 2 evőkanál porcukrot és a vaníliát elektromos habverővel kemény habbá verjük. A tejszínhabot a tortácskákra halmozzuk, majd friss ribizli fürttel és mentalevéllel díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |