Tutireceptek.hu fejléc

Fehér krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához
30 dkg finomliszt,
8 dkg zsír,
4 dkg porcukor,
l tojás,
1/2 dl tejszín,
4 g szál alkáli

töltelékhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
8 dkg liszt,
1/2 dl tej,
5 dkg mazsola,
l nagy csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
A tésztához valókat csipetnyi sóval ösz-szegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett deszkán két, fél centi vastag lappá nyújtjuk. Tepsire fektetve, előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük. A lisztet a vaníliás cukorral ízesített tejjel simára keverjük, majd kis lángon, állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük. A megmosott mazsolát is beleszórjuk. Ha kihűlt, a habos vajjal összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Csak másnap vágjuk fel nagy kockákra: így rakjuk tálra.

Tanácsok:
Egyszerűbb, ha a felső lapot előre kockákra vágjuk, és a krém tetejére egymás mellé fektetjük: a vágatok mentén a krém és az alsó tésztalap már könnyen szeletelhető.


A receptet beküldte: cuky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszkrémes süti » Almás krémes, sütés nélkül » Bözsike almáskrémese » Mentolkrémes torta
» Mogyorókrémes lávatorta » Hartyáni krémes » Fehérboros csirke » Hatlapos krémes
» Lipcsei aranykrémes » Túrókrémes » Diós krémes retro » Karamell krémes
» Meggyeskrémes » Epres fincsi krémes » Albán krémes Emyke módra » Kókuszos hófehér torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.