Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros báránysült flambírozott szőlővel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg báránycomb egészben,
fűszerek (só, bors, rozmaring, babérlevél, menta),
zöldségek (sárgarépa, vöröshagyma, zöldpaprika, zeller, fokhagyma),
5 dkg vaj,
2 evőkanál cukor,
4 kisebb fürt szőlő,
kevés liszt, víz,
fél dl konyak.

Elkészítés:
A báránycombot a fűszerekkel ízesítjük, majd zöldségágyon, kis vizet és fehérbort aláöntve, fóliával lefedve 140-150 Celsius-fokon körülbelül három órán át pároljuk. Amikor megpuhult, a fóliát levesszük róla, és így sütjük tovább még körülbelül 30 percig. Ezután a szaftját lábosba öntjük, lepirítjuk zsírjára, lisztszórással sűrítjük, majd vízzel felengedjük. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk a cukorral, ezt karamellizáljuk, óvatosan belepergetjük a szőlőszemeket, összerázzuk, és ráöntjük a konyakot. Meggyújtjuk.
A szaftból készített mártással tálaljuk.
Köretnek apró lila és fehér burgonyát főztem meg héjában. Megtisztítottam, majd a hús kivétele után a visszamaradt zsiradékban átsütöttem.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtlepény kékszőlővel » Fehérboros csirke » Fehérboros-narancsos puncs » Színes borsos báránysült
» Túrótorta szőlővel » Boros, fűszeres báránysült » Citromos báránysült » Paradicsomos báránysült
» Flambírozott cseresznye » Flambírozott dinnyenyárs » Fehérboros rostélyos » Fehérboros limonádé
» Flambírozott puncs » Fehérboros csülöksült » Pusztai báránysült » Fehérboros krémtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.