Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros csirke szőlővel és barackkal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
kevés olívaolaj
2 dl fehérbor
5 dl szárnyas alaplé
rozmaring

bors
1 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában)
1 fürt fehér szőlő

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket, ekkora mennyiséget két adagban.

Közben 1 fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.

Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát. A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot.

Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást, és a barackokat is a combok közé helyezzük.

A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.

Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkekocsonya » Libanoni csirke » Provence-i csirketál » Mézes-narancsos csirkecomb
» Csirkemájkrém házilag » Sonkás csirkeszelet » Napsugár csirkemell » Juharszirupos sült csirke
» Sajtos csirke római tálba » Tepsis csirkés csusza » Édes csirke wokban » Tócsniba sült csírke
» Szezámos csirkefalatok » Ananászos csirke » Erzsi csirkemelle » Csirkecomb egyszemélyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.