Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros sárgarépás zöldbabos köret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
fél kiló vágott zöldbab
3 nagy sárgarépa
1/8 liter fehérbor
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
csipet só
oregano (ízlés szerint)
paprika (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj

Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, a kockára vágott hagymát és fokhagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott répát és a vágott babot és addig pároljuk amíg puha nem lesz. Közben a bort összekeverjük a paradicsommal és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Egy jó 10-15 percig fedő nélkül gyakori kevergetés mellett főzzük, így a bor alkoholtartalma elpárolog.

Tanácsok:
Igen kiváló a különleges húsételekhez, vadakhoz. A bab és a répa mellé lehet hozzátenni cukkínit, vagy borsót vagy kikoricát.


A receptet beküldte: princess13


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos hús » Sárgarépás narancsjuice » Zöldbabos csirkemell » Zöldbabos csirkepaprikás
» Sárgarépás-diós szelet » Fehérboros rostélyos » Köret sütőtökből » Főtt marhahús zöldkörettel
» Sárgarépás!!! » Fehérboros gombamártás » Hercegnő burgonya(köret) » Mézes-sárgarépás muffin
» Spárga köretként » Fehérboros-narancsos puncs » Sült vegyes zöldségköret » Sárgarépás fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.