Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros tűzdelt pulykasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pulyka felsőcomb (kb. 1, 5 kg)
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj
kb. 1 evőkanál összetört koriandermag
kb. 1 evőkanál őrölt rozmaring
kb. 1 evőkanál szárított zsálya
kb. 1 evőkanál szárított tárkony
kb. 1 evőkanál szárított kakukkfű
kb. 1 teáskanál őrölt bors
kb. 1 evőkanál só
2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, a húst bedörzsöljük vele. Egy dobozban - olajjal meglocsolva - egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.

Másnap sütőedénybe helyezzük a combot, a darabolt vöröshagymát köré helyezzük, a bort aláöntjük, és fóliával lefedve előmelegített 190 fokos sütőben pároljuk kb. 2 órát.

Ha puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és a combot pirosra pirítjuk. Pirítás közben saját szaftjával kb.5 percenként meglocsolgatjuk.

A combot kiemeljük, fóliával letakarjuk, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.

Esetemben vajban párolt vegyes zöldség volt a körete, de választhatunk ízlés szerint mást is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykasült zöldségekkel » Fehérboros csülöksült » Fehérboros csirke » Fehérboros gombamártás
» Fehérboros póréhagymaleves » Ketchupos-fehérboros hús » Karácsonyi pulykasült » Pulykasült gregorian módra
» Fehérboros-narancsos puncs » Tűzdelt Csirkemell » Pácolt tűzdelt házinyúl » Fehérboros krémtorta
» Fehérboros rostélyos » Tűzdelt hús » Fehérboros limonádé » Tűzdelt felsál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.