Tutireceptek.hu fejléc

Fehércsokoládés-szedres semifreddo recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 tojássárgája
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
10 dkg fehércsokoládé
3 dl habtejszín
20 dkg feketeszeder
2 cl fehér rum
10 dkg zabkeksz morzsolva

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Hozzáadjuk a felkockázott fehércsokoládét, addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. A tűzről levéve kihűtjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk, legvégén kevés fehér rummal ízesítjük.

Szilikonos vagy fóliával bélelt karikaforma alját kb. fél cm vastagon a morzsolt keksszel béleljük, majd rászedjük a krémet, egy vékony réteg után pár szem megmosott szedret szórunk, majd így rétegezzük tovább. Mélyhűtőben kb. 6 óra alatt dermed ki.

Tálalás előtt 5-10 perccel szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kivéve tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyoróvajas zabpelyhes keksz » Sült vaníliakrém » Mogyorós süti » Citromos keksz
» Fahéjas almagombóc » 3 perces süti » Gesztenye kocka hűtve » Viktória sütemény
» Árpás pogácsa » Ribizlivel töltött tortácskák » Fahéjas habcsók » Egyensúly süti "őzgerincbe"
» Zebra torta tekercs » Holland cseresznyetorta » 5 lapos zserbó » Sajtos finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.