Tutireceptek.hu fejléc

Fehérmártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
4 dkg liszt
S dl víz
1 tojássárgája
2 citrom leve vagy 1 evőkanál ece
só és törött fekete bors

Elkészítés:
Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sûrûsödik. A tûzről levéve beletesszük a maradék 3 dkg vajat és a citromlevet vagy az ecetet.
Felhasználható: spárga-, karfiol-halételek és húsok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás-sajt saláta » Vitaminbomba-saláta » Diós almasaláta másképp » Hagymás, ecetes gombasaláta
» Zelleres ráksaláta » Virslis-tojásos-sajtos saláta » Szardínia-saláta » Csekonics saláta
» Téli zöldségsaláta » Uborka saláta Görög módra » Barbecue szósz » Vegyes zöldségsaláta nyersen.
» Medvehagymás saláta » Almás torma » Joghurtos gyümölcssaláta » Ropogósra sült virsli saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.