Tutireceptek.hu fejléc

Fejtett bab csomborral recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg. fejtett zöldbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kiskanál morzsolt csombor ( borsikafű),
1 kiskanál cukor,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál ételízesitő ( vagy só ízlésszerint),
10 dkg. füstölt sonka,

Elkészítés:
Ha a babot még nem szemeztük ki, akkor a babot edénybe tesszük , kb. 2 - 3 dl. vízzel felöntjük, kevergetve felforraljuk, majd 5-10 percre félretesszük, leszűrjük és lehántoljuk a szemeket. A vaj felét megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a finomra vágott vöröshagymát és lassan pároljuk, majd megszórjuk a morzsolt csomborral(borsikafűvel).Tűzről levéve hozzáadjuk a babot, felöntjük kb. 1 dl. meleg vízzel, majd sózzuk, cukrozzuk és borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt, lassú tűzön kb. 20-30 percig főzzük. Türekedjünk arra, hogy minál kevesebb leve maradjon. A vágán a maradék vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a babot és tálaljuk.
Ha levesként kívánjuk használni, akkor felengedjük a szükség szerinti mennyiségű meleg vizzel és utánasózzuk, forraljuk.

Tanácsok:
Köretként használhatjuk frissen sültek, töltelékes ( kolbász, virsli, stb.) húsételek mellé. Levesként higitással alkalmazzuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos fejtettbab leves » Kolbászos fejtettbableves » Tökös fejtett bableves » Fejtettbab leves
» Szalvétagombóc » Finom tormamártás » Knédli egyszerűen » Töltött burgonya tojással
» Ecetes torma » Pirított puliszka-galuskák » Rizskrokett » Semmelkreen zsemlyemártás
» Tojáskrokett » Párolt kelbimbó » Gyümölcsös párolt káposzta » Vicky krumplisalátája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.