Tutireceptek.hu fejléc

Fekete kagyló almaborban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 ek napraforgóolaj
2 db vöröshagyma
1 db fokhagymagerezd
4 dl száraz almabor
1 db
2 kg fekete kagyló
2 dl zsíros tejszín

Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd üvegesre pároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Öntsük hozzá az almabort, babérlevelet és forraljuk fel. A folyadék felére forraljuk.
3. Tegyük bele a kagylókat és fedő alatt takarékon pároljuk. Mikor a kagylók kinyílnak szedjük át egy nagy tálba és fóliával letakarva melegen tartjuk. A zárva maradt kagylókat dobjuk ki.
4. Egy szűrőn átszűrjük a kagyló főzőlevét. Miután kiöblítjük az edényt, visszatesszük a lét, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd felére besűrítjük.
5. A főzőlét sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a kagylókra, petrezselyemmel meghintve fehér kenyérrel kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdő torta diétás » Fekete erdő torta » Feketeerdő torta 2. » Kagylóforma 3.
» Kagylóleves » Feketeerdő alagút » Feketebabos hal » Mandulás kagyló
» Fekete-fehér muffin U1 » Fekete-fehér kocka » Feketeerdő-desszert » Fekete-erdői meggytorta
» Kagylókrémleves » Fekete-erdő torta IV. » Feketeerdei kávé » Feketeerdei Meggytorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.