Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdő krém kehelyben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 ü. kimagozott meggybefőtt,- díszítéshez félretenni 24 db szép szemet
3 ek. étkezési keményítő
1 db citrom
1 db narancs
2 + 4 ek.porcukor
1 rudacska fahéj
8 dkg csokoládé
25 dkg mascarpone sajt
1 cs. van.cukor
1/4 k.kan.mézeskalács fűszer
3 dl tejszín
8 e.kan. tojáslikőr

Elkészítés:
Az étkezési keményítőt elkeverni simára 8 e.kan. befőttlével.
A narancs reszelt héját,a fahéjat, és a citrom héjából 2 ujjnyit a többi befőttléhez adni, és 2 e.kan. cukorral 3-4 percig forralni.
Az étkezési keményítővel elkeverve még 1 percig főzni, sűríteni.
A citromhéjat és a fahéjdarabot kivenni.
Lazán beleforgatni a meggyet, hagyjuk kihűlni.
A csokoládéból készítsünk forgácsot.
A mascarponét 4 e.kan. porcukorral, a van. cukorral és a mézesfűszer-keverékkel habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, kíméletesen a mascarponéhoz adjuk, kanalanként hozzáelegyítjük a tojáslikőrt, végül 2 e.kan. kivételével a csokiforgácsot.
8 kehely aljára símítunk 2-2 e.kan. meggykrémet.
A tejszínkrémet nyomózsákkal 1-1 rétegben rányomjuk, majd ismételjük a rétegeket,ameddig tart az anyag.
Tetejét csokiforgáccsal, meggyszemekkel díszítjük.
A díszítést variálhatjuk ostyával, rolettivel is, tetszés szerint.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdő torta diétásan » Feketeerdő-rizsfelfújt » Feketeerdő muffin » Túrórúd kehelyben
» Feketeerdő torta » Feketeerdő-torta recept » Feketeerdő alagút » Piskótás Feketeerdő torta
» Feketeerdő-desszert » Feketeerdő torta diétás » Feketeerdő tortám » Feketeerdő kuglóf
» Feketeerdő kocka » Feketeerdő parfé » Feketeerdő torta 2. » Feketeerdő tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.