Tutireceptek.hu fejléc

Feltámasztó bolgár uborkaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db közepes kígyóuborka
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor zsenge zöldhagyma
1 csokor friss kapor
2 gerezd fokhagyma
4 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
4 dl tej

fehérbors

Elkészítés:
Mély tálban elkeverjük a joghurtot a tejjel és a tejföllel. Káposztareszelőn lereszeljük a hagymát és 1 db kígyóuborkát. Az uborkán a héját rajta hagyjuk. A zöldhagymát apró karikákra vágjuk a zöldjével együtt, a kaprot apróra vágjuk.
A fokhagymákat fokhagymanyomóval kinyomjuk. A másik 1 db kígyóuborkát uborkagyalun legyaluljuk. Az összes feldolgozott zöldséget a joghurtos-tejes-tejfölös alapba tesszük és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (kizárólag fehér borssal). Éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggeltől jéghidegen fogyasztható.

Tanácsok:
Bulik alkalmával célszerű előző délután elkészíteni, mert ez a leves a másnapos gyomor legjobb gyógyszere. A bolgárok ezért nem másnaposak soha, mert reggel ezt eszik. :-)

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes uborkaleves » Túrós uborkaleves » Bolgár szendvics » Uborkaleves főzés nélkül
» Bolgár gyuvecs » Bolgár raguleves » Bolgár lecsós csirkemell » Bolgár rizseshús
» Bolgar salata » Kapros uborkaleves » Bolgár ünnepi leves » Bolgár uborkaleves
» Hideg uborkaleves » Uborkaleves » Bolgár muszaka » Egyszerű uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.