Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőmagos bélszín nyárson recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg bélszín,
kb. egy liter alma- vagy vörösborecet,
só,
fenyőmag,
köretnek apró újburgonya

Elkészítés:
A megtisztított bélszínpecsenyét megsózzuk, és a porrá tört fenyő maggal alaposan bedörzsöljük. Ezután egy fazékba tesszük és annyi ecetet öntünk rá, hogy pont ellepje, majd 24 órán át állni hagyjuk az ecetben.
Az így előkészített bélszínpecsenyét másnap nyársa húzzuk és állandó forgatás mellett bő parázson megsütjük, majd egy órát mérsékelt meleg helyen pihentetve, felszeletelve tálaljuk.
Köretként nyárson sütött újkrumplit kínáljunk,hozzá, amit legegyszerűbben úgy készíthetünk el, hogy a hámozott krumplikat sorban hurkapálcára tűzzük, majd a grillrácsra helyezve, meg-megforgatva pirosra sütjük. Ezután enyhén megsózzuk és konyharuhával alaposan körbetekerve pároljuk még 15-20 percig.

Tanácsok:
Friss salátával, könnyű vörösborral kínáljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tarja nyárson » Nyársonsült joghurttal » Fácán forgónyárson » Betyárhús nyárson
» Bécsi bélszín » Fűszervajas fogas nyárson » Tárkonyos csirke nyárson » Bélszínroló
» Vadas bélszín » Svéd bélszín » Tepsis vaddisznóbélszin » Angolna nyárson sütve
» Lazac, kagyló, rák nyárson » Csípős csirke nyárson » Csalafinta csirke nyárson » Fenyőmagos sült pisztráng


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.