Tutireceptek.hu fejléc

Férjem sztrapacskája recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
hagyma
csemegeszalonna
krumpli
liszt
tojás
bors

juhtúró
(2 sör)

Elkészítés:
A csemegeszalonnát felkockázzuk, kisütjük egy nagy lábasban (akkora legyen, hogy beleférjen a sztrapacska). A töpörtyűt félretesszük, a zsírban pedig felkockázott hagymát pirítunk majd párolunk.
Megpucoljuk a krumplit és a hagyományos négyoldalú reszelő „kiscsillag” oldalán lereszeljük (legalábbis a férjem szerint, de szerintem lustábbak robotgéppel ledarálhatják). Teszünk hozzá egy tojást, sót, borsot és annyi lisztet amennyit felvesz, hogy nokedlitészta legyen belőle. Nokedlit szaggatunk, vízben kifőzzük, leszűrjük és a párolt hagymás zsírra tesszük. Rátesszük a juhtúrót (ízlés szerinti mennyiséget) és összeforgatjuk, a juhtúrónak rá kell olvadnia a nokedlikra.
Melegen tálaljuk, töpörtyűvel, esetleg tejföllel.

Tanácsok:
-Újkrumpliból nem a legjobb, inkább a jó öreg lisztes burgonya alkalmas erre a célra.
-Ha a férjem csinálja, akkor a két sör is elfogy közben a főzés végéig;-)


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mázas süti » Málnás palacsinta » Sonkás tejszínes tészta » Spenótos-sajtos rakott tészta
» Kijevi lángos » Mákos nudlik » Tengerész spagetti » Fetás-lilahagymás lepény
» Ropogós makaróni » Burgonyás pite lazaccal » Kumpriscsiga » Tarka csirkés tészta
» Lasagnetészta (egyszerű) » Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Sonkás-fokhagymás tészta » Sütőtökös bazsalikomos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.