Tutireceptek.hu fejléc

Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással recept

Kategória:


Hozzávalók:
pulykamell
aszaltszilva
1 zacskó fetasajt
pulyahús fűszerkeverék
fokhagyma
olivaolaj
rozmaring
vaj
kakukkfű
KÖRETHEZ: sárgarépa, alma, hagyma
MÁRTÁSHOZ: aszalt áfonya, fetasajt, tejszín

Elkészítés:
Karácsonykor ötöltem ki ezt a receptet.
A pulykamellet két egyenlő részre szeltem mivel elég nagy darab volt. Majd a részeket félbevágtam mint egy szendvicszsemlét, és megszórtam a fűszerkeverékkel + meghintettem fokhagymával. Jól beterítettem a fetasajttal és beletettem az aszaltszilvát is. Megtűztem hústűvel úgy, hogy nehogy kifolyjon a töltelék. Bedörzsöltem a pulykahús fűszerkeverékkel és fokhagymadarabkákat szórtam rá. A tepsi aljára minimális olivaolajat kentem, + egy kis vajat. A tetejére szintén pár helyre szórtam vaj"morzsákat".
Köretnek almagerezdeket, sárgarépát és 4 részbe vágott hagymát tettem a tepsibe. Az egészet megszórtam kakukkfűvel + egy rozmaring ágat helyeztem a két húsdarab közé.

A MÁRTÁS: tejszínt fetasajtot a sütésből maradt húslevet + az áfonyát felforraltam majd botmixerrel összeturmixoltam.


A receptet beküldte: Kíwa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött szőlőlevélkék » Gombás töltött tök » Töltött sertéskaraj » Húsvéti töltött burgonya
» Vega töltött burgonya » Töltött vaniliás kifli » Gombás-tejfölös pulykamell » Elzászi töltött dagadó
» Madra töltött káposztája » Ínyenc pulykaszeletek » Savanyú pulykaraguleves » Töltött káposzta Ági módra
» Hamis töltött libanyak » Hallal töltött tortilla » Besztercei töltött liba » Hagymás pulyka comb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.