Tutireceptek.hu fejléc

Finom babgulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
500 g tarkabab
4 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 kg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál csípős pirospaprika

bors
majoránna
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A babot 1 órára langyos vízbe áztatom, majd az áztatóvízzel együtt felteszem főni. A meghámozott, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a babhoz adom, és felöntöm két liter vízzel.
A füstölt szalonnát felkockázom, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom rajta. Megszórom a csípős pirospaprikával, hozzákeverem a megmosott, kis darabokra vágott sertéscombot, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.(Egyszerűbben: pörköltet főzök, erősen csípős ízzel.) Sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem.
Nagyjából egy óra alatt megfő a hús, ekkor levével együtt hozzáöntöm a babhoz-répához, a szódabikarbónát beleszórom, és óvatosan megkeverem a babgulyást. Közepes lángon főzöm kb. fél órán át.
Friss kenyérrel tálalom. Aki szereti, főzhet bele csipetkét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom csirkecomb » Finom citromos szelet » Melegszendvics finoman » Finom sajtos kelbimbó
» Túri finom szelet » Finom habos sütemény » Bolognai spagetti (finom) » Finom túrós puffancs
» Finom Aranygaluska » Mazsolás kekszes finomság » Finom flodni » Finomfőzelék (szerintem)
» Tejfölös finomság » Finom almatorta » Túróhabos finomság » Nagyon finom képviselőfánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.