Tutireceptek.hu fejléc

Finom banános torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Karamellmassza:
-250 g cukor
-125 ml víz

Ezenkívül:

-4 banán (kb. 1 kg)

Kevert tészta:
-150 g lágyvaj vagy margarin
-200 g cukor
-1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
-2 tojás (közepes méretű)
-350 g finom búzaliszt
-120 g Étkezési keményítő
-2 csapott teáskanál Sütőpor
-150 ml tej

Elkészítés:
Egy kis főzőedényben közepes hőfokon feloldjuk a vízben a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor világos barna színt kap (kb. 15 perc). A karamellmasszát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt szögletes tálba (33x27x5 cm) öntjük. A banánokat meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, és a vágási felületükkel a karamellre fektetjük.
A lágy vajat vagy margarint egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a Bourbon vaníliás cukrot. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton legalább fél percig keverjük hozzá. A lisztben levegyítjük a Gustin keményítőt és a sütőport, és két részletben közepes fokozaton a masszába keverjük. Végül alacsony fokozaton belekeverjük a tejet. A tésztát a banánokra szedjük, vizes késsel elegyengetjük, és a süteményt megsütjük.

Tanácsok:
Sütés után a süteményt azonnal egy nagy tálra borítjuk.

A karamellt még melegen, vajas késsel vágjuk fel, mert ha megszilárdul, vágás közben összetöredezik!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyon finom Karfiolfasírt » Parfé torta (Sütés nékül) » Finom gyümölcsös muffin » Citromkrém (tortára)
» Tepsis finomság » Fagylalttortácskák » Banános Puffancs » Csokikrém tortába
» Angol almatorta » Ribizlis joghurt-torta » Szilvatorta » Fekete-fehér finom süti
» Túrótorta(Kata-féle) » Seherezádé torta » Finom céklakrém » Gesztenye torta (kókuszos)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.