Tutireceptek.hu fejléc

Finom csalamádé recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 kg paprika
3 kg káposzta
3 kg uborka
2 kg hagyma
1 kg karfiol
4 kávéskanál szalicil
14 dkg só
1 kg cukor
4 dl 20%-os ecet
2 teáskanál borkén

Elkészítés:
A hozzávalókat karikázzuk, daraboljuk, melyiket hogy kell.
Egy nagyobb edényben (én egy 60 l-es fedeles műanyag vödörbe szoktam) egymásra rétegezzük a hozzávalókat (káposzta, paprika, hagyma, karfiol, uborka, majd újra ugyanígy, amíg el nem fogynak), minden egyes réteget megsózunk. A tetejére szórjuk a 4 kávéskanál szalicilt és ráöntjük az ecetet.
2 l vizet felfőzünk, beletesszük a cukrot és tovább főzzük, amikor elolvadt a cukor és már rottyant párat, levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 teáskanál borként és lehűtjük.
Az lehűtött levet ráöntjük a csalamádéra, és az egészet lefedve 2 napig állni hagyjuk. A két nap alatt gyakran megkeverjük.
Ezután mehet a csalamádé az üvegekbe.

Tanácsok:
A zöldség összetétel ízlés szerint változtatható.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom pizza » Finom sütemény » Pizzatészta /nagyon finom/ » Galyasági finom falatok
» Finom Kivi szelet » Gyümölcshabos finomság » 3 perces finomság! » Finom banános torta
» Finom rizses szelet » Gyors, finom tészta » Hideg finomfűleves » Egyszerű csalamádé
» Madártejes finomság » Finom babgulyás » Finom sajtos kelbimbó » Finom lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.