Tutireceptek.hu fejléc

Finom meggyes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Az öntethez

2 csomag Dr. Oetker Tortazselé
0,5 liter meggykompót leve
A töltelékhez

25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához

1 db tojás
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni.
2.Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.
3.Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
4.Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes Rotschild-piskóta » Csokis meggyes süti » Meggyes-mákos sütemény » Meggyes kekszes
» Meggyes-mákos palacsinta » Finom fűszeres máj » Málnás finomság » Hideg finomfűleves
» Szirka (húsvéti finomság) » Finom babgulyás » Bojtos sütemény » Meggyes álom-sütés nélkül
» Meggyes-cseresznyés lepény » Zöldcitromos sütemény » Francia habos sütemény » Banános sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.