Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom pizza recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
Tészta

35 dkg liszt
3 dl tej
25 g friss élesztő
3 teáskanál cukor
2 kávéskanál só

Feltét

5 dl paradicsomszósz
1 marék bazsalikom
2 ek oregánó
2 kávéskanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
Fogjuk a lisztet, és rakjuk bele egy magas falú edénybe, majd a közepébe csináljunk egy hatalmas krátert.
Szórjuk bele a cukrot a kráterbe.
Morzsoljuk bele az élesztőt, lehetőleg kisebb darabokra. Az élesztő legyen friss, mert akkor lesz a legjobb.
Melegítsük fel a tejet 32-36 fokra, ez kb kézmeleg, majd öntsük bele a kráterbe. De finoman, ne vigye ki a hozzávalókat belülről.
Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni egy 12-15 percig. Ha ez megvan, mehet bele a só. Én robotgéppel dolgozom az elején össze, mert az gyorsabb, de a kéztechnikát jobban szeretem. Ha ne adj isten túl száraz vagy krémes, ragadós a tészta, akkor nyugodt szívvel ne sajnáljuk a vizet vagy a lisztet. Egy a lényeg. Egy nagyon finom, könnyű, jól gyúrható tésztát kell hogy kapjunk. (Hozzáteszem, minél tovább gyúrjuk a tésztát, annál levegősebb és finomabb lesz. Nálam ez olyan 15-20 perc szokott lenni. Ez 2 45-ös pizzatésztára elegendő mennyiség.) 2 felé kell vágni, az egyik megy vissza a tálba, a másik mehet a deszkára. Egy szép, kerek, 45 centis lapot nyújtunk belőle, de vigyázzunk, ne legyen vastag, mert akkor a tészta is az lesz a sütés után. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ha légkeveréses, az csak jó. Ha megvagyunk, mehet a kőre vagy a tepsire, és jöhet rá a második fázis !

Tanácsok:
Egy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, majd felmelegítjük. (Nem használni semmiféle vizezett vagy kétes eredetű paradicsomlevet. Sűrű legyen és darabos. Lehet akár 1 paradicsomlé és 1 sűrítmény aránya, de azok is megfelelő minőségűek legyenek. Mert ez a lelke a pizzának.)
Egy jó marék oregánó és bazsalikom mehet bele.
Isten igazából só és cukor ízlés szerint mehet bele, de ne sajnáljátok egyiket sem.
Jól összefőzzük őket, és ha megvan, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, megkenjük a szósszal a pizzát, de úgy, hogy a szélétől maximum 1 centire legyen.
A többi már rajtunk múlik, hogy mit rakunk rá. De fontos tudnunk. Sajtból jó sokat, paradicsomkarikákat tegyünk rá, ha tudunk, és mindenféleképp ajánlom a füstölt sonkát rá, mert ad egy rusztikus ízt. Jó étvágyat, és eredményes ízvilágot kívánok!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű, de finom túrós » Pizzához való mártás » Tuti pizzatészta » Finom Dominó szelet
» Finom Aranygaluska » Csírke csikok finoman » Pizza - pizzatészta nékül » Magyaros pizza
» Finom kaprimártás » A legfinomabb sültkrumpli » Finom káposztás pogácsa » Citromos finom álom
» Pizzatészta tejjel » Natúr pizza » Túró torta (nagyon finom) » Habos almás, nagyon finom



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.