Tutireceptek.hu fejléc

Fogolypecsenye borókával recept

Kategória:


Hozzávalók:
Személyenként 1fogollyal számolva készítsük el a receptet.
Először is készítsük el a fűszerkeveréket:
negyed-negyed mokkáskanál köményt,
fehérborsot,
rozmaringot,
mustármagot és lestyánt,
1kávéskanál sót,
5-6szem borókabogyót
1 gerezd fokhagymát törjünk alaposan össze és keverjük el 1dl étolajban, majd hagyjuk fél órát állni.

Elkészítés:
Ezután egy konyhakész, füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdelt foglyot kenjünk be ezzel a fűszerolajjal és hagyjuk állni egy éjszakát. Utána egy zsírral kikent tepsibe helyezzük, aláöntünk egy 2dl barna sört, majd alaposan lefedjük és néha meg-meglocsolgatva készre sütjük.

A visszamaradt pecsenyelevet öntsük fel 1-1,5dltejjel, adjunk hozzá 3-4 szem tört borókabogyót, sózzuk ízlés szerint, fűszerezzük még egy csipet sáfránnyal, forraljuk össze, majd liszttel sűrítsük be és helyezzük a pecsenye mellé a tálaláskor.
A kész sültet rizzsel, vagy apróra szaggatott zsemlegombóccal tálaljuk és édes fehérbort kínáljunk hozzá. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvassült » Sült őzgerinc meggy-mártással » Sült vadliba birsalmával » Őszi szarvasragu
» Csanakfalui részeges csülök » Erdésztokány » Vadraguleves bográcsban » Fácán-sült
» Áfonyás őzmedalionok » Vadászpecsenye » Szarvasropogós » Tepsis vaddisznóbélszin
» Majoránnás ragu » Gombás szarvas-steak » Gyümölcsös vadkacsa » Almás-sajtos vadkacsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.