Tutireceptek.hu fejléc

Fogyókúrához is alkalmas kenyér Marianntól recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
400gr Diabestar kenyérliszt csökk Ch-s
200gr Norbi Master Mix lisztkev.
50-100gr.Telj kiőrl tönköly v,rozs v. amit akarsz
1-1 tk.lenmag,szezámmag,szotyimag és zabpehely
1 tk.sikér(elhagyható)
2 km.só
fél km.cukor
1,5 km.porélesztő(igazi is jó)
púpozott ek.kacsazsir(liba,disznózsir v,olaj is jó)
Annyi langyos viz,amivel jó rugalmasra összeáll az üstben a tészta.

Elkészítés:
Elkezdem 300ml körül és apránként adom hozzá,amennyit felvesz.Általában kétszer is átdagasztom a géppel,mire kialakul.Hagyom megkelni a gépben,utána lisztezett deszkán megdögönyözöm,megformázom.30-40 percig hagyom kelni huzatmentes helyen(pl sütő v. mikro)Megkenem felvert tojással a tetejét és ha kell rá még valamilyen mag,azt is akkor szórom a tojásos tetejére.
Előmelgitett sütőben 180 fok körül sütöm kb 30-40 percig.Utolsó kelesztés előtt bevágom a tetejét éles késsel.
A sütési idő függ a liszttől,sütőtől.Mikor szép aranybarna,akkor jó.Nagyon sűrű kenyér lesz belőle,tovább sül,mint egy átlagos kenyér.
Szénhidráttartalma 25gr/100gr.kenyér+ a magok,de az nem sok elosztva egy ekkora kenyérben.Az utolsó 100gr telj kiőrl.valamit el lehet hagyni,akkor még kevesebb Ch.van benne.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házilag sült kenyér » Tönköly félbarna kenyér » U1-es zabkorpás kenyér » Savanyú rozskenyér
» Kenyerünk » Banános-kenyér » Gyümölcslé Marianntól » Hókenyér
» Belga almás kenyér » Sonkás sajtos bundáskenyér » Alföldi finom kenyér » Dolgozó nő kenyere II.
» Csemegekenyér » Kenyérleves » Püspök kenyér (poharas) » Dagasztás nélküli kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.