Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagyma krémleves keyérrel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 g fokhagymagerezd
1 ek olíva- vagy földimogyoró-olaj
1 l csirkealaplé
4 vékony szelet házikenyér
2 tojás
1 ek almaecet
Só és őrölt bors

Elkészítés:
Elkészítése:

A megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdből kiszedjük a csírákat. Késsel vagy fokhagymapréssel durvára törjük. A felhevített olajban 5 percig pirítjuk folyamatosan keverve.

Ráöntjük a csirkealaplevet, sózzuk és borsozzuk (csak enyhén, mert a leves már ízesített), és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, kis lángon 30 percig főzzük. Közben a sütőben (vagy kenyérpirítóban) megpirítjuk, majd 4 mélytányérba tesszük a kenyérszeleteket.

Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját elkeverjük az ecettel.

Folyamatosan keverve a levesbe öntjük a tojásfehérjét. Egy merőkanálnyi levest a tojássárgájához keverünk, majd ezt a keveréket beleöntjük a levesbe, és néhány percig mérsékelt tűzön melegítjük. Amikor forrni kezd, elzárjuk a lángot.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olajban eltett fokhagyma » Fokhagymás tészta » Karottakrémleves » Kelbimbó krémleves
» Ecetes fokhagyma » Csicsóka krémleves » Fokhagymaleves zsályával » Fokhagymás sült burgonya
» Fokhagymás kapros krémsajt » Burgonyakrémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Spárgakrémleves másként
» Fokhagymás, kapros uborka » Hideg cukkini krémleves » Tejszínes lencsekrémleves » Rizses krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.