Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 egész fej fokhagyma
2-3 evőkanál olaj, v. vaj
Másfél csapott evőkanál liszt
Másfél liter víz !!!
3 dl főzőtejszín
só, bors, kakukkfű, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt
Pirított fűszeres zsemlekocka

Elkészítés:
A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk.
Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni.
Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk.
Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: betti125


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges gombaleves » Spanyol leves » Vegyes leves » Milánói pacalleves
» Frankfúrti leveske » Narancsos paradicsomleves » Spárga leves » Gombapüré leves
» Gyors kukoricaleves » Velő leves » Sonkaleves húsvétkor » Mángold krémleves
» Savanyú májleves » Hideg zöld leves » Sűrű tejfölös gombaleves » Káposztás bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.