Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymakrémlevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 ek vaj
2 ek finomliszt
3 nagy fej fokhagyma
5 dl főzőtejszín
2-3 l csontleves (lehet tyúkhúsleves is leveskockából)

fehérbors
pici reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Vajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk (nem szabad barnítani), rászórjuk a lisztet, majd fölöntjük a csontlevessel.
Fűszerezzük borssal, sóval ízlés szerint, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig. Fölöntjük tejszínnel, összefőzzük még kb 10 percet, és botmixerrel elkeverjük.

A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük úgy, hogy a belsejében maradjon kb 1,5-2 cm vastagság és belemerjük a levest.

Tanácsok:
Legkedvencebb levesünk :P


A receptet beküldte: valvas


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes batátaleves » Vasadi savanyú krumplileves » Tejszínes aszaltszilva leves » Lencseleves virslivel
» Maceszgombóc(levesbetét) » Zsani féle Brokkoli krémleves » Tejszínes szárazbabpüré leves » Húsleves Rolanita módra
» Light lencsegulyás » Amarettis tökleves » Bolgár raguleves » Avokádókrémleves
» Majorannás krumplileves » Tonizáló husi leves. » Joghurtos mézes almakrémleves » Tejszínes lencsekrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.