Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás burgonyagombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
1-1 Füstölt-hús ízű és Tyúkhúsleves kocka,
5 dkg füstölt kenyérszalonna,
1 közepes fej hagyma,
1-1 közepes répa,
petrezselyemgyökér,
zeller,
1 db citrom,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt

Burgonyagombóchoz:
15 dkg burgonya,
1 tojás,
5 dkg rétes liszt,
3 gerezd fokhagyma,
1 tasak Fokhagymás villámpác

Elkészítés:
A füstölt-hús ízű és tyúkhúsleves kockát 1 liter forrásban lévő vízhez adjuk, a a megtisztított, kockára vágott burgonyát a fokhagymával megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A levét félretesszük. A hagymát a kockára vágott szalonna zsírján megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, röviden pároljuk, majd felöntjük a burgonya főzőlevével. A burgonyát a tojással, liszttel elkeverjük, borssal, fokhagymás villámpáccal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben pár perc alatt készre főzzük. Tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük, citromlével ízesítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajt leves » Zöldségleves húsgombóccal » Fokhagymás tarja Update1 » Zöldséges krumplileves
» Borleves » Brokkolikrém- leves » Tökpüréleves » Leves reszelt zöldségekből
» Pikáns halleves » Boros körteleves » Kapros csirkeraguleves » Zabpehelyleves
» Sajtos brokkolis krémleves » Vargányás hagymakrémleves » Egyszerű gyümölcsleves » Fejtettbab leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.