Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csirkemell dióval rakva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell filé
15 dkg darált dió
2 gerezd fokhagyma pépesítve
2 dl tejszín
10 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors
vaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, és egy kevés vajon hirtelen süsd meg egy kicsit, míg a külseje kifehéredik. Fektess pár szeletet (úgy az egyharmadát) egy rétegben egy tűzálló tál aljára, kenegesd rá a fokhagyma felét, majd szórd meg a darált dió harmadával. Tedd ugyanezt a második réteggel is, a tetejére hús és darált dió kerüljön. Öntsd le a tejszínnel és szórd meg egyenletesen a reszelt sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, míg a sajt megbarnul. Jázmin rizzsel és párolt almával tálald.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-túrós csirkemell » Fokhagymás szelet » Almás rakott csirkemell » Kókuszos csirkemellcsíkok
» Fokhagymás csirkecomb » Kefires csirkemell » Bakonyi csirkemell 2. » Fokhagymás libacomb
» Paplanos csirkemell » Diós csirkemell egyszerűen » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás-kapros halfilé
» Fokhagymás házi sajt » Török csirkemell saláta » Sajtos csirkemell » Sajtos csirkemell gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.