Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-kapros halfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

4-6 szelet tengeri halfilé
1,5 dl olívaolaj
1 csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek:oregánó, bazsalikom, majoránna
vegeta, bors
2 citrom
több színű tarka bors
kevés Worcester szósz
pici liszt (vagy keményítő)
tejszín vagy tej

Elkészítés:
Készítsd el a páclét: keverd el az olívaolajban az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, tarka borssal, (előzetesen az egy evőkanálnyi tarka borsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot, és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át) majd serpenyőben süsd meg mindkét oldalán. Amikor megpirult, vedd ki és a serpenyőbe nyomd bele 1/2 citrom levét. (Ez felszedi az odatapadt pörköket.)Készítsd el a pici habarást, szórj bele egy 1/2 cs kaprot apróra vágva és sűrítsd be vele a serpenyőben maradt szaftot. Tálaláskor rizst adtam mellé.

Tanácsok:
Kislányom és én is szeretem a párolt hagymát, úgyhogy 1 nagy fej hagymával együtt pároltam meg a halat.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis halfilé » Kapros, krumplis halfilé » Joghurtos párolt halfilé » Tengeri halfilé másképpen
» Tejszínes sült halfilé » Halfilével rakott krumpli » Pikáns halfilé » Fokhagymás tengeri halfilé
» Halfilé zödségesen » Fűszeres halfilé » Pestos halfilé » Rozmaringos halfilé
» Sajtos-gombás halfilé » Szezámmagos halfilé » Halfilé joghurtköntösben » Firenzei halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.