Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás marhaszeletkék gombával (4-6 adagot ad ki) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
12 kis szelet marhacomb (egyenként 6 dkg-os)

bors (lehetõleg frissen õrölt)
6 gerezd fokhagyma
2 közepes fej hagyma
20 dkg sampinyon
néhány csepp citromlé
5 dl olaj
1 teáskanál sûrített paradicsom
2,5 dl pecsenyelé
2,5 dl marhahúsleves
néhány csepp Worcester-szósz
liszt (beleforgatni a húst)

Elkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk és csíkokra vágjuk; a hagymát is meghámozzuk és vastag csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és megtisztítjuk; a nagyobbakat négy felé, a kisebbeket 2 felé vágjuk és egy kis citromlével meglocsoljuk. A hússzeleteket megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd mindkét oldalát lisztbe nyomkodjuk. Egy nagy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, a húsok mindkét oldalát hirtelen elõsütjük majd az edénybõl kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a hagymát és a fokhagymát; hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, rövid ideig vele együtt pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Mindezt simára fõzzük, hozzáadjuk a gombát majd a hússzeleteket is visszatesszük. Kis lángon, letakarva puhára pároljuk, majd Worcester-szósszal, sóval és frissen õrölt borssal ízesítjük.

Tanácsok:
Vajba forgatott tésztával tálaljuk; melléje vörösbort lehet fogyasztani, úgy az igazi :-)


A receptet beküldte: tigirl17


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymas-sajtos burgonya » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagymás diós pogácsa
» Rakott csirkemell gombával » Fokhagymás pulykaragu » Tepsis husi gombával » Fokhagymás sertésmáj 2
» Gombával töltött burgonya » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás csirkecombok » Göngyölt fokhagymás csülök
» Fokhagymás amúr » Fokhagymás cukkíni » Fokhagymás busa » Sonkás-fokhagymás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.