Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-narancsos sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 narancs,
3 evőkanál olaj,
½ kg bébispenót,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál méz,
1 teáskanál friss őrölt gyömbér,
½ teáskanál kukoricakeményítő,
½ kg csirkemell csíkokra vágva,
¼ teáskanál só,
¼ teáskanál bors,
3 gerezd fokhagyma pépesítve.

Elkészítés:
Filézz ki egy narancsot, tedd félre.
A másik narancsnak facsard ki a levét, közel egy decire lesz szükséged.
Hevíts fel 1 evőkanál olajat, és kissé fonnyaszd meg rajta a spenótot.
Szűrd le, és tartsd melegen.
Közben keverd el a narancslevet a szójaszósszal, a mézzel, a gyömbérrel, és a keményítővel, tedd félre.
Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és hevítsd fel a maradék két evőkanál olajat.
Futtasd meg rajta a fokhagymát, majd add hozzá a csirkét, és süsd fehéredésig.
Keverd hozzá a narancsos szószt, és addig főzd együtt a hússal, míg be nem sűrűsödik.
A spenótot melegítsd fel kissé, oszd el négy tányéron, helyezd rá a filézett narancsgerezdeket, majd szedd mellé a csirkét.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos csirkecomb » Almába töltött csirkemell » Azték csirke főzve » Gyömbéres csirke körtével
» Csirkés rakott burgonya » Csirkemáj pástétom » Bajor csirkecomb » Színes rizses csirke
» Sajtos csirkemell falatok » Fehérborban főtt csirke » Sajtos rakott csirkemell » Burgonyás-tepsis csirke
» Mézes csirkemell » Csirketorta 2 » Csirkés csupor » Hagymás- gombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.