Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, paprikás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tisztán mért karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
késhegynyi tört borókabogyó
só, törött fehér bors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet és folpack fóliában szorosan lefedem. Mikrohullámú sütőben 10 percig párolom a legerősebb fokozaton.
Közben a felforrósított olajon üvegesre sütöm a nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát.
Azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet, beleteszem a többi fűszert és a tűre visszatéve felforralom.
A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, majd a megpárolódott karfiolra öntöm. Még 5 percre visszateszem a sütőbe és a legmagasabb fokozaton befejezem az étel párolását. További tíz percig hagyom a kikapcsolt sütőben, s csak az után tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpörkölt2 » Karfiol leves - diétásan » Tengerihal fokhagymásan » Tejfölös-paprikás cukkini
» Rakott brokkoli és karfiol » Ínyenc paprikás csirke » Paprikás rizses hús » Fokhagymás házi sajt
» Rántott karfiolfasírt » Békacomb paprikásan » Fokhagymás vaj » Fokhagymás pulykaragu
» Sajtos-virslis karfiol » Diós fokhagymás túrógolyó » Szegényes rakott karfiol » Fokhagymás sült burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.