Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 csirkecomb
3 ek zsír (kacsa, liba)
2 vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
6 gerezd fokhagyma
1 dl rozébor
1 tk oregáno
1 tk bazsalikom
őrölt bors


Elkészítés:
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.
Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás sült csuka » Sörös párolt káposzta » Párolt vadkacsa
» Tengerihal fokhagymásan » Csípős fokhagymás pecsenye » Fokhagymás vadlibamell » Bajor csirkecomb
» Töltött csirkecomb » Fokhagymás spagettisaláta » Lecsós csirkecomb » Őszibarackos csirkecomb
» Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás garnéla » fokhagymás sült karaj » Fokhagymás-mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.