Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg ponty,
10 dkg margarin,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor zellerzöld,
só,
bors,
paprika,
liszt,
kevés citromlé,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A margarint 2-3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zöldekkel, sóval, borssal és citromlével simára keverjük.
A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna), és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá.
Kb. 1/2 órán át sütőben sütjük.
Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütõbe.
Sós burgonyával kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dióbundában sült ponty » Sonkás-fokhagymás tészta » Tejfölös pontyszeletek » Vörösboros pontyfilé
» Fokhagymás pácolt hús » Ponty oroszosan » Rácponty. » Ponty szolnokiasan
» Fokhagymás hústekercs » Magyaros pontykocsonya » Sajtos ponty tepsiben » Sajtos-fokhagymás csirke
» Fokhagymás tört burgonya » Pontyhalászlé » Fokhagymás busa » Fokhagymás masni



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.