Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 ek. liszt
3 dkg vaj v. margarin
1 erőleveskocka v. ízlés szerint Vegeta
1 dl száraz fehérbor
4-5 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt (pl. trappista)
2 dl tejföl (12%-os)
1 tojás sárgája
petrezselyemzöld
fehérbors
szerecsendió

Elkészítés:
A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük a borral és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a leveskockát, borsot és szerecsendiót. 1-2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját, 10 dkg reszelt sajtot és a petrezselyemzöldet. A maradék sajtot kis kockákra vágjuk, ezt a tányérokba elosztjuk és erre merjük a forró levest.

Tanácsok:
Nagyon fini leves, hűvösebb napokon különösen jólesik!


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás masni » Pórés sajtleves » Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás répasaláta
» Fokhagymás csirkemell » Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás pulykaragu » Francia sajtleves
» Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás ceruzabab » Göngyölt fokhagymás csülök
» Fokhagymás amúr » Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás tejfölös tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.