Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, 8 gerezd fokhagyma, 2 fakanál disznózsír ( vagy 4 evőkanál napraforgó olaj), 4 evőkanál liszt. Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors.A díszítéshez: csemege fűszerpaprika.

Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük és kicsit kipotyoljuk. A szélén a hártyákat bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben.A szeletek mindkét oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezután a karajt lisztbe forgatjuk. Ha maradt fokhagyma, érdemes azt is belekeverni. Felforrósítjuk a zsiradékot serpenyőben, és belerakjuk a húst. Fedővel lefedve sütjük öt percig, és ha már szép piros az alja, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Ezután papírtörlőre szedjük és tetszőleges körettel, hozzá illó salátával, vagy savanyúsággal kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás rakott penne » Birsalmás sertéskaraj » Töltött sertéskaraj » Fokhagymás ceruzabab
» Fokhagymás sült lapocka » Pirított fokhagymás saláta » Fokhagymás krumplileves » fokhagymás sült karaj
» Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás amúr » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás-kapros halfilé
» Fokhagymás, sajtos cukkini » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás sajtleves » Fokhagymás cukkíni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.