Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Személyenként 1 db tőkehal-filé
1 fej fokhagyma

bors
tej
liszt
őrölt pirospaprika
étolaj

Köretnek burgonya

Elkészítés:
A tőkehal-filét megsózzuk, borsozzuk, a megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük.
Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most - mivel még bőven van "öreg" krumplink - sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika/paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz 2 paprikát és 2 paradicsomot jó vékonyan felszeleteltem. Sóztam, borsoztam, majd rányomtam egy citrom levét és bazsalikommal szórtam meg.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás szelet » Virsli roston, burgonyával » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás csirkemáj
» Fokhagymás, sajtos cukkini » Karfiol burgonyával » Fokhagymás-gombás spagetti » Sütőben sült spagetti
» Brokkoli fokhagymás vajban » Tojásos szendvics sütőben* » Spárga sütőben » Fokhagymás tengeri halfilé
» Fokhagymás hátszín » Sütőben sült marhapörkölt » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás omlett gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.