Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg dióbél
2 paradicsom
5 bazsalikomlevél
20 dkg juhtúró
10 dkg natúr Krémsajt
evőkanál tejszín, só

Elkészítés:
A fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 cm-nyíre felvágjuk, az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük, a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk. A dióbelet szárazon megpirítjuk, durvára daraboljuk.
A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, finomra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot, ha szükséges, megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 40 fokhagymás csirke » Fokhagymás-joghurtos öntet » Fokhagymás csirkecombok » Fokhagymás sült oldalas
» Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás kenyér » Fokhagymás karaj » Fokhagymás omlett gombával
» Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás sajtkrém » Fokhagymás cukkíni
» Sonkás szendvicskrém » Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymás-gombás karfiol » Fokhagymás, kapros uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.