Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg tarja
1 fej fokhagyma
11 kávéskanál őrölt kömény
1 ek. csemege paprikakrém
só és bors
1 csokor petrezselyem
25 dkg burgonya
hordós savanyúság

Elkészítés:
Forrásban lévő vízben pároljuk meg héjában a burgonyát, majd pucoljuk meg és vágjuk cikkekre.
A paprikakrémet jól összedolgozzuk a köménnyel, a zúzott fokhagyma felével és ízlés szerint sóval, valamint borssal. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és beleforgatjuk a keverékbe. Pihentessük 12 órát, majd egy serpenyőben olajon mindkét oldalát jól megsütjük. A szaftban süssük néhány percig a krumplit, közben pedig fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel, valamint a maradék zúzott fokhagymával. A sült húst a burgonyával és a savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás süllő » Karfiol burgonyával » Mézes-mustáros tarja » Fokhagymás rakott csirke
» Fokhagymás garnéla » Tojásos lecsó burgonyával » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás sült lapocka
» Zöldséges ínyenc tarja » Sajtos tarja » Fokhagymás csirkeleves » Fokhagymás ponty
» Fokhagymás sertésmáj 2 » Erdőszéli pikáns tarja » Cukkínis-gombás tarja » Rácos rakott tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.