Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, tejes rántottszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Rántanivaló hús (kb, 0,5-1 cm vasag bármilyen hússzelet, csirkecomb, szárny stb.)

bors
tojás
tej
fokhagyma
zsemlemorzsa
ízlés szerint delikát
liszt

Elkészítés:
A rántanivaló húst kloffolás nélkül,(ez lehet sertés, púlyka, csirke stb...)megfűszerezzük (só, bors, delikát és karikára vágott fokhagymával)egy nagyobb tálba és annyi tejet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakán keresztül állni hagyjuk.
Sütés előtt a húst kipanírozzuk, lisztbe, fűszeres felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva úgy, hogy a tejben felkarikázott fokhagymát a hússzeletekre panírozzuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük. Nem kell sok sűlés neki, mert a tejtől a hús hamar puhára sül.

Bármilyen köret készíthető hozzá.


A receptet beküldte: rózsa45


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes kalács » Fokhagymás rakott penne » Fokhagymás pogácsa » Tengerihal fokhagymásan
» Fokhagymás, sajtos cukkini » Tejes császárzsemle » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás sültzöldségek
» Gyümölcsös tejes pite » Fokhagymás ízesítő » Tejes zsömle » Tejes kifli
» Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás főtt tészta » Fokhagymás sajtkrém » Fokhagymás csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.