Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-tejfölös csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 kg burgonya
3 kis tejföl
sajt
2 gerezd fokhagyma
liszt

őrölt fekete bors
sajt

Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, felkarikázom és készre főzőm. A csirkemell filéket szeletekre vágom, kiklopfolom, megforgatom lisztben és zsiradékban készre sütöm.
Egy tepsit kikenek étolajjal, leteszem benne a burgonyakarikákat, majd ráöntök a fokhagymás tejfölből és elsimítom rajta. Erre a rétegre fektetem a kisütött csirkemell filéket, majd az egészet beborítom a maradék fokhagymás tejföllel. Sózom, borsozom és reszelt sajttal szórom meg.
A tepsit a sütőbe téve addig sütöm az ételt, míg a sajt megolvad és az egész étel összesül egy picit. Önmagában tálalható, köret nem szükséges hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cordon bleu csirkemell » Sajtos tejfölös csirkemell » Spicces csirkemellsaláta » Csirkemell zöldségekkel
» Könnyű csirkemellcsíkok » Sajtbundás csirkemell » Csirkemelltekercsek » Kajszibarackos csirkemell
» Csirkemell barackosan » Tojásban pácolt csirkemell » Kijevi csirkemell » Csirkemelles palacsinta
» Sonkás csirkemellfilé » Sütőtökpüré csirkemellel » Sajttal sült csirkemell » Rakott csirkemell gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.