Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-tejfölös oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 80 dkg oldalas
• 10 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl tejföl, só, bors, liszt
Elkészítés:

Elkészítés:
A fokhagymákat vágd félbe, és egy kés segítségével tűzdeld bele a húsba. Fektesd az oldalast egy jénai tálra, önts alá kb. 1 dl vizet, és alufóliával lefedve süsd (kb. 40 perc). Ekkor vedd ki a húst, és vágd fel darabokra. Egy lábosba öntsd bele a húslét. (Ha szükséges, egészítsd ki, hogy 2 decinyi legyen, és habard be a lisztes tejföllel (1,5 dl tejfölbe 1,5 evőkanál liszt), adj hozzá 5 gerezd zúzott fokhagymát, és forrald össze.

Tanácsok:
Tört burgonyával vagy burgonyapürével kínáld.
( Ne vessen meg senki, de én ehhez is szeretem a salátát!)


A receptet beküldte: Anyagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Roston sült oldalas » Szaftos sertésoldalas » Rozmaringos oldalas » Párolt-sült oldalas
» Káposztás oldalas kuktában » Töltött oldalas » Zöldbabpörkölt oldalassal » Ropogós sertésoldalas
» Káposztás sűlt oldalas » Sörben sült oldalas » Fűszeres pácolt oldalas » Szilvaszószos marhaoldalas
» Kétszer sült oldalas » Oldalas másként » Oldalas sörben sütve » Oldalas cserépedényben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.