Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-tejszínes csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl zsíros tejszín
1 csipet szerecsendió
egy csapott evőkanálnyi szárított bazsalikom - vagy pár levél friss
só, frissen őrölt bors
zsiradék - vaj, vagy olaj

Elkészítés:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd apró, egységes méretű kockákra. Ha ezzel kész vagy, jó alaposan sózd be, és tedd félre. A fokhagymákat tisztítsd meg, és készítsd elő a kislyukú reszelőt. Egy mélyebb serpenyőben olvassz vajat vagy forrósíts vékony réteg olajat, és kezdd el pirítani benne a húst.
Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, akkor add hozzájuk a fokhagymát, majd őrölj rájuk egy kis borsot. Ezután keverd át jó alaposan, majd jöhet a tejszín, bele a bazsalikom és a szerecsendió.

Ismét keverd át jó alaposan az egészet, vedd kis lángra, és hagyd még öt percig fortyogni, ügyelve, hogy le ne égjen. Ha ez is letelt, akkor vedd le az egészet a tűzről, és már kész is van.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetával töltött csirkemell » Rókagombás csirkemell » Csirkemellből pörkölt » Epres csirkemell rolád
» Sárgarépás csirkemell » Gombás-sonkás csirkemell » Párizsi csirkemellből » Sonkás pórés csirkemell
» Csirkemell töltve » Currys kókuszos csirkemell » Almás, sajtos csirkemell » Csirkemell sajtmártással
» Mozarellás csirkemell » Kajszibarackos csirkemell » Mexikói csirkemell » Gyümölcsös csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.