Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, tepsis csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 közepes csont nélküli csülökszelet
2 nagyobb gerezd fokhagym
1 kk só
0,5 kk bors
0,5 dl olaj

Elkészítés:
A csülköt alaposan megmossuk. A fokhagymát tisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk..
A csülök szeleteket az olajjal kikent tepsibe fektetjük. Bedörzsöljük a fokhagymával. Meghintjük sóval, borssal. Meglocsoljuk olajjal.
Hagyjuk kb. 1 órát pihenni, hogy a fűszerek jól átjárják.
Öntünk mellé 1-1,5 dl vizet,takarjuk le alufóliával.
Előmelegített sütőbe toljuk, és puhára sütjük.
Ha már eléggé puha, levesszük a fóliát és még a kívánt pirosságig pirítjuk, ez alatt többször meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon nagyon ki.
Körete hagymás tört burgonya,és vegyes savanyúság.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bableves füstölt csülökkel » Fokhagymás tarja Update1 » Tepsis húsos galuska » Fokhagymás főtt tészta
» Tepsis karfiol » Tepsis csirkemell gombával » Fokhagymás sajtkrém » Karajba zárt csülök
» Fokhagymás, kapros uborka » Fokhagymás csirkemell » Tejfeles tepsis pulykamell » Káposztás csülökragu
» Elzászi füstölt csülök » Tepsis sajtos burgonyapüré » Fokhagymás sült hal » Sajtos tepsis krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.