Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás vadlibamell recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg libamell,
só,
4 gerezd fokhagyma,
80 g füstölt szalonna,
őrölt fekete és fehér bors,
5dkg zsír,
1 db vöröshagyma,
2dkg liszt,
kakukkfű

Elkészítés:
A libamellet kicsontozzuk, és bedörzsöljük a sóval összezúzott fokhagymával, majd vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Megszórjuk őrölt fekete és fehér borssal, és pár órát hideg helyen állni hagyjuk. Forró zsírban megpirítjuk a liba melleket, és a zsírból kiszedjük. A maradék zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a libamelleket visszatesszük, forró vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre pároljuk. Időnként saját levével locsolgatjuk. A kész vadliba melleket kiszedjük, a pecsenye levét megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, megpirítjuk, és kevés vízzel felöntjük, összeforraljuk, és átszűrjük. A puhára párolt húst szeletekre vágjuk, tálra tesszük, és leöntjük a pecsenyelével.

Tanácsok:
Forgatott krumplival tálaljuk és könnyű vörösborral kínáljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás rakott penne » Fokhagymás csirkecsíkok
» Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymaszósz » Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás garnéla
» Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymás csirkemáj » Fokhagymás tészta
» Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás csirkecombok » Fokhagymás sült lapocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.