Tutireceptek.hu fejléc

Földieperkrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
½ kg földieper
15 dkg cukor
2 dl tejszín
2 cl triple sec
szegfűszeg
fahéj
1 tojás sárgája
1 púpozott evőkanál liszt
csipet só

Elkészítés:
A jól megmosott, megtisztított földiepret 1 liter vízben cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal feltesszük főni (kb. 20 perc). Közben a tejszín felét a liszttel simára felkeverjük, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest. Jól felforraljuk, majd átturmixoljuk vagy szűrőn leszűrjük és jól átnyomkodjuk. (Én behabarás előtt mixeltem át!!!)
Végül a tejszín másik felét a tojássárgájával jól elkeverjük és a leveshez adjuk. Visszatesszük a tűzre (vigyázva, hogy forró legyen, de ne forrjon) és habverővel simára keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük és jól lehűtve triple seccel és egy kevés feldarabolt egészséges felszeletelt eperrel tálaljuk.


A receptet beküldte: sz.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos málnaleves » 2Sajtos hagymaleves » Túrógombóc leves. » Narancsos sárgadinnyeleves
» Galyasági zellerkrémleves » újévi káposzta leves » Fokhagymakrémleves 1 » Málnakrémleves hidegen
» Habtejleves » Becsinált leves » Káposztás burgonyaleves » Sárgaborsó krémleves
» Nyers eperleves (vegan) » Kelkáposztakrémleves light » Gombócleves » Köménymagleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.