Tutireceptek.hu fejléc

Fornetti recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tésztához:
80dkg liszt,
egy csapott evőkanál só,
másfél dl étolaj,
fél l tej,
5dkg élesztő,

Krémhez:
pizzaszósz,
sültkáposzta,
virlsi,
lekvár,
bármilyen töltelék,ami jó bele.

Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk.Négy cipót csinálunk és azokat kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.a lapokat egyenként megkenjük a krémmel.Feltekerjük őket,mint a beiglit,és a rúdból a kést 45fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk,majd fél óráig állni hagyjuk őket,h megkeljenek.Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé,mert megdagadnak.Mielött beraknánk őket a sütőbe,megkenjük őket egy kanál tejföl és tojássárga keverékével,majd ízlés szerint díszítjük.Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük.Érdemes alá sütőpapírt tenni,mert a töltelék kifolyhat.

Tanácsok:
Ekkora mennyiségből három tepsire való készül.másnapra is el lehet tenni,nem szárad ki,sőt mélyhűtőben hetekig is eláll.
Krémként javaslom:
virslis-mustáros,
barack,eper lekváros,stb.


A receptet beküldte: anonimgirl


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fornetti-kifli » Pelyhes-túrós gyümölcskrém » Szezámos sajtos tallér » Burgonyás pogácsám
» Hagymás tekerencs » Parmezános rudak » Sütőtökös párna » Tejfölös-vajas pogácsa
» Pizzás rudacskák » Túrós pogi II. » Gyors sajtkrémes csiga » Sörös-tepertős pogácsa
» Kefires sós kifli » Pogácsa » Mákos-sajtos perec » Sajtos muffin egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.