Tutireceptek.hu fejléc

Forró bájital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 dl víz
2 dl vörösbor
2 dl fehérbor
1 db borvarázs fűszerkeverék (filteres tea)
Fél narancs héja
Pár szem szegfűszeg, szegfűbors, fahéj
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál méz
1 dl konyak
1 dl rum v. "tengerész-ital"

Elkészítés:
A narancshéjat, fűszereket, filteres borvarázst felfőzzük a vízzel, majd leszűrjük és felforraljuk a cukorral, mézzel, kétféle borral.
A konyakot és rumot akkor adjuk hozzá, mikor levettük a tűzről.

Forrón fogyasztjuk.

Tanácsok:
Üvegbe töltve, hűtőben sokáig eláll.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vérpezsdítő forró csoki » Forró almás pite puncs » Forró alma fagyival » Forrócsoki
» Forró krémcsoki » Forró méz » Forró eper hideg pezsgőben » Mákos guba forró meggyel
» Forró csokoládé by Nigella » Forró Egg Nog » "Forró csoki" » Forró, fűszeres gyömbértea
» Forró almás bólé » Forró csokoládé » Karamellás forró csokoládé » Forró almalé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.