Tutireceptek.hu fejléc

Forró csokoládé by Nigella recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 adaghoz:
3 dl tej
fél tábla jó minőségű étcsokoládé (min 70%-os)
1 ek méz
1 ek barna nádcukor
1 rúd fahéj
fél dl rum

Elkészítés:
Felteszem a tejet melegedni, beleteszek a mézet,a cukrot és a fahéjat.
A csokit apró kockákra tördelem és amikor a tej kezd melegedni,beleteszem.Folyamatos kevergetés mellett olvasztom bele a tejbe.amikor a csoki elolvadt, hozzáöntöm a rumot, kicsit forralom és már kész is.Hosszú,hideg téli estékre kitűnő.

Tanácsok:
a hozzávalókat az adagok számával arányosan növeljük.A rum mennyiség ízlés szerint :)))))
A csokit ne sajnáld belőle, tényleg kell bele a fél tábla adagonként,akkor lesz igazi csokis ital!

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: gallinaccia73


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos csokoládékrém » Zabkorpás-csokoládés keksz » Csokoládés gesztenyecsúcs » Forró csokoládé fondant
» Körtetorta csokoládéval » Bécsi csokoládés kávé » Forró mézes almalé » Csokoládés epertorta
» Csokoládé mousse torta » Csokoládéálom eperdzsemmel » Forró angyal » Forró eper hideg pezsgőben
» Csokoládés holdacskák » Csokoládékenyér » Csokoládé krém » Hideg csokoládésrízs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.