Tutireceptek.hu fejléc

Főtt marhahús fokhagyma mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
vegyes zöldség
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 húsleveskocka
liszt
olaj
paprika

bors

Elkészítés:
Az ujjnyi szeletekre vágott marhahúsból a zöldségekkel levest főzünk. 3 fej vöröshagymát vastag karikára vágunk, 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, bőven megszórjuk piros őrölt paprikával, felengedjük 3-4 dl vízzel, és 1 leveskockával ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Ebbe a szaftba szedjük ki a megfőtt húst, és összeforraljuk.

A mártáshoz 2 evőkanál olajjal és 3 evőkanál liszttel fehérrántást készítünk. Megfuttatjuk benne az apróra darabolt 8-10 gerezd fokhagymát. Felengedjük fokozatosan vízzel, közben állandóan kavargatjuk. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a fehér színű mártásra szedjük a piros hagymás húst.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sertésmáj 2 » Húsgombóc citrommártással » Pulykamell pórémártással » Fokhagymás ceruzabab
» Fokhagymás sült hal » Fokhagymás süllő » Sajtgömbök körtemártással » Fokhagymás nyúlcomb
» Fokhagymás sült csuka » Sajtos fokhagymaleves » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás vadlibamell
» Fokhagymás főtt tészta » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás-mustáros tarja » Rizsgombóc kapormártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.