Tutireceptek.hu fejléc

Francia borjúborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 vékony szelet borjúborda

bors
1 zsemle
tej az áztatáshoz
20 dkg darált sertéshús
10 dkg borjúmáj
8 dkg sampignyon gomba
1 fej hagyma
2 tojás
5 dkg olaj
10 dkg reszelt ementáli sajt
olaj a tepsihez.

Elkészítés:
A zsemlét tejben áztatjuk és jól kinyomkodjuk; összekeverjük a lekapart borjúmájjal és a darált sertéshússal. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk; a gombát szintén finomra vágjuk. Mindezeket összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal ízesítjük.
A borjúborda mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal.
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a hússzeletek mindkét oldalát szép barnára sütjük benne. Enyhén beolajozott tepsibe téve bekenjük a masszával, végül megszórjuk ementáli sajttal. Előmelegített sütőben 240 fokon 15 percig sütjük, míg a sajt enyhén barnulni nem kezd.

Tanácsok:
Fehérborral és fehér kenyérrel tálalva különlegesen ízletes.
/6 adag/


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi francia krémes! » Francia pirítós » Francia krémes diétásan » Francia hagymaleves
» Piskótás francia krémes » Francia krumpli » Francia melegszendvics » Francia krumpli(köret)
» Francia tepsis krumpli » Francia hagymakosárkák » Francia likőr » Francia rúd
» Francia habos sütemény » Cukkinis francia pite » Francia csoki torta » Francia zöldségtál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.